Марин Трошанов

Марин Трошанов е роден през 1984 г. в Бургас. Магистър по Международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски“ и стипендиант на Шефилдския университет, където е на път да защити втора магистратура по Бизнес Администрация.

С дванадесет годишен опит в сферата на информационните технологии. Носител на престижната награда „Бизнес лидер от ново поколение“, присъдена от в-к „Капитал“. В момента отговаря за IT операциите на голяма енергийна компания в Централна и Източна Европа.

Марин е автор на разкази, романи, поезия и популярни статии. Съсценарист на комикса „Дамга“, нарисуван от Петър Станимиров и спечелил наградата за най-добър класически комикс на международния фестивал в Белград, състезавайки се с 300 претендента от 30 държави. В края на 2016 г. Трошанов издава първия от трилогия романи – „ЛАМЯ ЕООД“ – мрачен трилър с фантастични елементи, чието действие се развива в съвременна България. Член е на писателския клуб „Лазарус“. Кариерата му е свързани с интензивни пътувания и богат културен обмен.

Темите на Марин Трошанов:

  • Практическа връзка на учебния материал по литература с бъдещата професионална реализация на ученика и изграждане на лидерски качества в съвременна международна бизнес среда: умение за анализ на текст и герои, богатство на изказа и изразните средства, аргументация и мотивиране на гледна точка (VIII – XII клас).
  • Спекулативните литературни жанрове (научна фантастика, фентъзи, хорър) и отражението им в съвременната българска и световна популярна култура.
  • Творческо писане: сюжет, герои, обстановка, диалог.

Поканете Марин Трошанов в час по литература от този линк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *