Мария Донева разказва за „Писател назаем“ във Варна

Мария Донева, една от най-активно включилите се авторки в „Писател  назаем“, представи новата си стихосбирка „Щастливи времена“ в петък вечер във Варна. Още в началото на събитието тя спомена участието си в програмата „Писател назаем“, отправяйки благодарности към екипа на сайта „Аз чета“ и един от координаторите на проекта – Диляна Денева, която беше в публиката.

Книжарница „Сиела“ бе пълна с верни почитатели на Мария Донева, които на няколко пъти я молеха да изрецитира конкретно стихотворение. В края на събитието се изви дълга опаша от търпеливо чакащи за автограф, снимка и кратък разговор със сърдечната писателка.

Поетесата разказа на публиката за изживяването да пътуваш стотици километри в рамките на часове, за да приемеш поканите, пристигащи от училища в цялата страна. Посетила е много кътчета в България, в които не е стъпвала дотогава – Симитли, Етрополе, Димитровград,  Благоевград, Дупница.

Тази година благодарение на инициативата на „Аз чета“ имах възможността да се срещна с ученици от къде ли не. Един ден бях в Бургас, а на другия ден трябваше да съм в Симитли, а това е много път. И си казах „Трябва нещо много важно да им кажа“ и се замислих дали знам наистина важните неща. И се оказа, че знам, простичките неща са истински важните.

– каза Мария Донева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *