Диана Петрова

Диана Петрова е автор на три книги с детски приказки и три романа, като във всичките си произведения тя съчетава психотерапевтичния подход с художествения.

Книгите й за деца, с които става най-чест гост в училища из страната, са „Мъдри приказки“ с две издания, „Двойната планета“ и „Приказки за цялото семейство“. Романите са „Ана“, „Синестезия“ и „Лилит“, като откъси от „Синестезия“ са публикувани и в три международни списания.

Диана е слушател към Българско общество по аналитична психология „Юнг“ и тази година предстои да се включи като лектор в програмата на БАН на тема „Сънищата“. Поканена е да участва като мотивационен водещ в „Център за недоносени деца и семейства“ и „Семейства без насилие“.

Темите на Диана Петрова:

  • Прилики между съвременни известни хора и литературни герои. „Андрешко“, Елин Пелин, „Тютюн“, Димитър Димов, „Железния светилник“, Димитър Талев
  • Четенето и писането – самотерапия и начин да пораснеш. Примери как четенето и писането са помогнали в кризисни ситуации от човешкия живот.
  • Защо личността на много големи автори е по-слаба от творбите им? Малко известни факти от живота на великите – Уилям Шекспир, Оноре дьо Балзак, Лев Толстой, Иван Вазов и др.

Поканете я във Вашия час от този линк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *